14 december 2019

Babette "Babsi "Döge

Babsi’s vader had zelfmoord gepleegd toen ze nog een klein kind was. Haar moeder was danseres in Oost-Berlijn geweest en in het westen fotomodel, vertelde ze. Haar stiefvader was een geweldige pianist. Een wereldberoemd kunstenaar, zei Babsi. Ze was enorm trots op hem. Vooral als we naar een platenzaak gingen waar een heleboel platen stonden met zijn naam en zijn foto erop. Hij scheen zich overigens niet al te veel met haar te bemoeien. 

Babsi woonde bij haar grootouders, die haar hadden geadopteerd. Ze leefde daar als een prinses. Ik ben later wel eens bij haar thuis geweest. Ze had een fantastische kamer en te gekke meubels, een vreselijk goeie pick-up en een hele bende platen. En kleren, kleren en nog eens kleren. Maar ze kon niet opschieten met haar grootmoeder, die een echte haaibaai was. Ze zou veel liever weer bij haar moeder wonen, wilde niets meer van haar fantastische kamer weten en was daarom weggelopen.


Dit is de Moeder van Babsi samen met Eugen en haar halfbroertje Roger.

Babette "Babsi 'Döge (geboren in 1963 ,overleden op 19 juli 1977) was Christiane's beste vriendin. Op het internet is er helaas niet veel informatie over haar te vinden ondanks dat ze al 30 jaar voor Duitslands jongste heroïne slachtoffer door moet gaan en haar stiefvader een beroemde pianist was. Het heeft even geduurd voordat ik er achter kwam wie die beroemde pianist nou was. 

Na wat research bleek dat haar vader Wolfgang Döge heette en in 1968 zelfmoord pleegde. Haar moeder was de ballerina Lili Cziczeo ( let op dit is niet haar meisjesnaam. De achternaam Cziczeo is haar getrouwde naam ). Zij hertrouwde in 1970 met Eugen Cicero ( artiestennaam ) eigenlijk dus Eugen Cziczeo, een Roemeen.

Deze Eugen Cicero was een beroemde jazz pianist die in 1962 naar Berlijn was gevlucht. Samen kregen zij in 1970 een zoon Roger Cicero ( en dus de halfbroer van Babsi ) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten